Hem / För skolor / Utbildningsmaterial

Utbildningsmaterial

Handelsrådet erbjuder flera olika material för lärande om och i handeln kostandsfritt. Alltifrån lektionsmaterial för elever på grundskolans tidiga år till uppdrag för LIA(lärande i arbetet) till studenter på Yrkeshögskolan.

Handelns jobbskuggardag
Handelns jobbskuggardag är en dag då elever från högstadiet får följa en person en vanlig dag på jobbet. Eleverna får samtidigt en bild av olika yrken inom handeln. Handeln är en bransch som sysselsätter mer än en halv miljon människor och är en viktig ingång för unga till den svenska arbetsmarknaden.

Maxa kassan
Många barn och ungdomar kommer i kontakt med handel för första gången genom någon typ av insamling. Det kan vara fotbollslaget som säljer strumpor för att tjäna ihop pengar till en fotbullscup eller skolklassen som ställer ut på loppis för att samla in pengar till ett gott ändamål. Handelsrådet har tagit fram onlinetjänsten Maxa kassan som hjälper er att gemensamt organisera och ha koll på insamlingen till tex klassresa, lagaktivitet eller välgörenhet.

Mathivation
Handelsrådet har tillsammans med Mathivation på Västsvenska Handelskammaren tagit fram ett lektionsmaterial i programmering. Modulen handlar om ekonomiska modeller där eleverna får titta närmare på handeln och ett skoföretag som ska lansera en ny skomodell.

Produktens väg till handeln
Aktiviteten är framtagen i ett samarbete mellan Handelsrådet och Ung företagsamhet. Eleverna får genom detta material bekanta sig med några av de yrkesgrupper som en produkt passerar innan kunden kan få den i handen. Materialet riktar sig till grundskolans tidigare år som en tilläggsaktivitet till Ung företagsamhets konceptet Vårt samhälle. Materialet är fristående och hela eller delar av materialt går att användas separat som t.ex. en introduktion til branschen.

Resursbank
Här kan du hitta ett stort utbud av resurser att använda i utbildningssituationer, vid praktik med mera. Du väljer först för vilken nivå du vill hitta resurser och sedan kan du välja att filtrerar på resurstyp och/eller tema.

Här hittar du:

Se filmen

Dina framtida karriärvägar – yrkeskartan.se