Hem / Yrkestävlingar / Butikssäljare

Vinnare av Yrkes SM 2024, Thea Sjöholm från Thoren business school i Örebro.

Butikssäljare

Tävlingen Butikssäljare riktar sig till studerande på försäljnings- och serviceprogrammmet och ekonomiprogrammet.

De tävlande bedöms bland annat inom försäljning, service, produktkunskap, varuhantering och exponering. Dessa egenskaper mäts genom olika praktiska och verklighetstrogna situationer som bland annat ett rollspel i butiksförsäljning.

 

Vill din skola vara med och tävla?

Tävlingen vänder sig till alla elever på gymnasieskolans försäljnings- och serviceprogram och ekonomiprogram. Varje skola kan endast anmäla en representant till tävlingen. I de fall skolan har båda gymnasieprogrammen finns möjligheten att anmäla två representanter, en från respektive program.

För att utse er skolas representant kan ni hålla ett skol-kval där eleverna får prova på rollspel i butiksförsäljning, de kommer ha stor nytta av det om de går vidare i tävlingen. Handelsrådet har tagit fram ett stödmaterial för att hålla ett skol-kval som ni hittar i högerspalten av denna sida. Har er skola en annan metod för att utse representanten till tävlingen så är det tillåtet.

Anmälan till nästa tävlingsomgång är öppen från maj till 16 september 2024

Vill du veta mer om tävlingen?

Hör av dig till therese.hillius@handelsradet.se


Tidigare meriter i tävlingsgrenen

Thea Sjöholm
Guld- Yrkes SM 2024

Julia Nyblom
Vinnare Handelns yrkestävlingar 2022

Josefine Ramström
Guld- Yrkes SM 2022

Felicia Dahlgren
Vinnare Handelns Yrkestävlingar 2020

Ida Strid
Guld- Yrkes SM 2018


Tävlingen genomfördes första gången på Yrkes SM 2018. Branschen jobbar för att det även ska gå att tävla vidare på en internationell nivå.

Handelns yrkestävlingar

Håll ett skolkval

Ett stödmaterial

Nästa tävlingsomgång startat nu!

Anmäl er skolas representant nedan.

Anmälan stänger den 16 september 2024. När anmälan stängt kommer er anmälda elev bli kontaktad av juryn med nästa steg i tävlingen. Fler digitala tävlingsmoment kommer ske under höstterminen och för de elever som tar sig hela vägen till finalen får åka till Uppsala och Ellen fries gymnasium som detta år står som värd för tävlingen.

Dina framtida karriärvägar – yrkeskartan.se