Hem / Lärande i handeln / Handledarstöd

Handledarstöd

Att vara handledare är både roligt, stimulerande och ansvarsfullt. Handledaren är elevens viktigaste kontaktperson och närmaste chef. Därför ställs det krav på ledarskap och förmåga att kommunicera både i med- och motgång.

I handledarstödet har vi samlat råd, tips och mallar som kommer underlätta ditt uppdrag som handledare. Vi har delat in handledarstödet, tar max 30 minuter att gå igenom, i fyra delar. Tanken är att du ska kunna hoppa fram och tillbaka i materialet beroende på vilken information du behöver.

I handledarstödet refereras ofta till situationer i gymnasieskolans arbetsplatsförlagda lärande (APL), men stödet är också användbart vid PRAO (grundskolan), lärlingsutbildning (gymnasiet), LIA (yrkeshögskolan), VFL/VFU (högskolor och universitet) och Arbetsförmedlingens arbetsmarknadsåtgärder.

För den som vill ha en mer grundläggande handledarutbildning för gymnasiet, rekommenderas utbildningen på Skolverkets hemsida: Skolverkets webbaserade apl-handledarutbildning

Avsnitt

Handledarstöd - Intro

Handelsrådets samverkansstöd

Detta handledarstöd är en del av Handelsrådets samverkansstöd. I samverkansstödet finns förslag på uppdrag som du kan ge den studerande som ska lära på din arbetsplats. Uppdragen finns för olika utbildningsnivåer och är indelade i teman.

Till samverkansstödet

Dina framtida karriärvägar – yrkeskartan.se